Een beetje spanning hoort bij het leven en kan soms zelfs prettig zijn om beter te presteren en goed te kunnen reageren op situaties in je omgeving. Maar als de druk of zorg te groot wordt en je klachten krijgt zoals slapeloosheid, een continue onrustig gevoel, pijn in je nek en rug, hartkloppingen, onverklaarbare misselijkheid en je bent snel geïrriteerd, boos of verdrietig. Dan is het goed om een pas op de plaats te maken en te kijken wat je kunt gaan doen om je balans weer terug te krijgen.  

Stress is eigenlijk hetzelfde als spanning en hoeft niet direct verkeerd te zijn. Bij gezonde stress gaat je hartslag omhoog en ga je sneller ademen doordat je lichaam het hormoon adrealine aanmaakt. Daardoor  gaat er meer zuurstofrijk bloed naar je hart en spieren en is je lichaam klaar voor aktie en goed functioneren. Deze effecten zijn normaalgesproken maar van korte duur. En als de spanning is verdwenen dan kan het lichaam zich weer herstellen en komt weer in balans.

Als de spanning echter groter is dan de draagkracht van je lichaam ontstaat er een onbalans. Er is dan meestal sprake van veel verschillende spanningen (zoals alles tegelijk willen doen of omdat je te maken krijgt met bepaalde situaties die veel zorg of spanning opleveren zoals financiën, gezondheid, relaties of werk). Als dit langer tijd aanhoudt dan kan dit zowel fysieke als mentaal emotionele klachten geven. Je hebt het gevoel geen grip meer te hebben op de situatie, je hebt geen energie om dingen te ondernemen en je voelt je vaak erg ongelukkig met jezelf en de situatie waarin je zit.

Homeopathie gaat altijd uit van een 100%  balans van actie vs reactie. En de middelen zijn erop gericht om lichaam en geest te ondersteunen om deze vast te houden . Er zijn tal van homeopathische middelen die hierbij kunnen worden ingezet en waarbij acute klachten worden behandeld zodat je bijvoorbeeld weer goed kunt slapen en geen last meer hebt van hoofdpijn, een kort lontje of verkrampte schouders. Daarnaast is een homeopathische behandeling erop gericht om iemand op de langere termijn te ondersteunen in weerbaarheid en kracht zodat je ook in de toekomst stressvolle situaties beter aan kunt.

Homeopathische middelen kennen geen bijwerkingen en kunnen op ieder moment en op elke leeftijd worden ingezet.

Extra tips:

Naast de homeopathische behandeling is het goed om hulp te vragen in je omgeving, praat met mensen om je heen die je vertrouwt. Beweeg elke dag minimaal een half uur. En dat hoeft echt niet persé in een sportschool want een frisse wandeling in de buitenlucht is minstens zo goed . Eet gezond en kies voor  pure en onbewerkte voedingsmiddelen in je maaltijden. Deze geven meer en betere energie en het is nog lekker ook. En tenslotte zorg voor voldoende nachtrust want je lichaam heeft deze hard nodig om te kunnen herstellen.

Homeopathie bij stress, zorgen en burn out klachten

Leave a Reply