Je voelt je slap, hebt nergens zin in, je loopt de hele tijd te snotteren en te niezen en je hebt een zere keel als je moet hoesten…. Een verkoudheid of is het griep?

Vaak wordt een verkoudheid verward met een griep. Een verkoudheidsvirus kent over het algemeen minder heftige symptomen. Het virus zorgt voor een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en keel. De slijmvliezen produceren dan meer slijm en vocht dan normaal en voelen opgezet en geirriteerd aan. Dit kan zorgen voor een niesprikkel in je neus of een hoestprikkel in je keel. Een griep gaat meestal gepaard met koorts, koude rillingen , hoofdpijn, keelpijn en spierpijn over het hele lichaam. Je hebt langere tijd nodig om hiervan te herstellen. Ondersteuning van o.a. volwaardige voeding (extra vitamine C, voldoende drinken en onbewerkte en pure etenswaren) en veel rust is dan heel erg belangrijk. De bevattelijkheid voor een verkoudheid of griep wordt in hoge mate bepaald door onze weerstand. Het kan zijn dat door stress of zorgen, een andere onderliggende ziekte of slechte voeding, je weerstand laag is en je lichaam niet of minder in staat is om zich te verdedigen tegen het griep-of verkoudheidsvirus dat ronddwaalt. Homeopathie kan hierin een belangrijke rol spelen. De middelen ondersteunen niet alleen het herstel van de acute klachten als gevolg van het virus  maar stimuleren ook het zelfgenezende proces in je lichaam om je weerstand te versterken.

Homeopathische middelen kennen geen bijwerkingen en kunnen op ieder moment en op elke leeftijd worden ingezet.

Voel je weer KIP lekker met een vers gemaakte kippensoep. 

In kippensoep zit het stofje Carnosine dat ons afweersysteem aanzet tot het opruimen van griep-en verkoudheidsvirussen. Eén of twee koppen verse eigengemaakte kippensoep ondersteunen dus je eigen vermogen om te herstellen.  Door de soep zo heet mogelijk te drinken, ga je zweten en komen alle afvalstoffen naar buiten. Daarna even lekker douchen en dan onder de wol. Tip: Gebruik een biologische soepkip en laat deze minimaal een uur trekken in de bouillon. Maak de soep extra lekker en gezond met verse groentes zoals wortel, prei, ui en brocolie en voeg voor de smaak wat peper, zout en verse kruiden toe.

Griep en verkoudheid

Leave a Reply