De zon schijnt en de temperatuur stijgt naar aangename warmte. De ideale tijd om samen te genieten van elkaar en lekker eten in de tuin of op je balkon

Tuinstoelen en barbecues worden uit de schuur gehaald op het moment dat het weer warmer wordt in Nederland. Lekker genieten van elkaar, de zon én verantwoord eten. De tijd dat er alleen maar vlees op de gril lag is voorbij en men is zich er steeds meer van bewust dat gezonde voeding een belangrijk en lekker onderdeel is van een gezellige BBQ.  Kies voor een stukje vis, een maiskolf of maak een lekkere spies van paprika, courgette en ananas. Marineer* het vlees zelf met verse tijm, honing, mosterd en sinaasappelsap of *de vis met een mengsel van kokosmelk, kerriepoeder, sap van een ananas en een beetje peper en zout waardoor het een heerlijke smaak krijgt en de (vette) saus op je bord overbodig wordt. Maak een frisse gekleurde fruitsalade van fruit van het seizoen en vul de rauwkostsalade aan met quinoa of linzen voor wat extra bite. Dit zorgt voor meer verzadiging waardoor je minder behoefte hebt aan grote stukken vlees en brood. En drink naast een glaasje wijn of bier ook voldoende water. Je kunt dit op smaak brengen door vers fruit of kruiden toe te voegen.

*Wrijf het vlees of vis ongeveer een uur van tevoren in met de marinade en laat het goed intrekken.

En minstens zo belangrijk. Maak het gezellig en heb lol met elkaar als je samen eet.

.

De gezonde BBQ

Nog andere vragen over hoe (natuur)voeding jou kan helpen om meer verantwoord en gezond te eten? Of wil je een afspraak maken? Dan kan je altijd contact met mij opnemen!

Leave a Reply