De afgelopen jaren is het aantal mensen, dat in meer of mindere mate last heeft van huidklachten, flink gestegen. De gevoeligheid voor cosmetica, wasmiddelen, medicatie of een bepaalde voedingsstof kan er voor zorgen dat er blaasjes ontstaan, de huid gaat jeuken, rood, gezwollen of schilfering wordt. Een crème, lotion of zalf geeft soms even verlichting maar vaak niet een blijvend resultaat. 

De huid is het grootste orgaan van het menselijke lichaam. Ze beschermt ons tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën en virussen, vuil, straling, kou of warmte. De huid voert onder anderen afvalstoffen af én vangt stoten en druk op. We moeten er dus heel zuinig mee om gaan. Om de huid te ondersteunen is het belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt en dat je gezonde voeding (puur, vers en onbewerkt) eet. Als je last hebt van huidklachten, zoals bijvoorbeeld eczeem, acne, psoriasis, wratjes, een koortslip of krentenbaard dan is een homeopathische behandeling een veilige geneeswijze en gaat voor een duurzaam herstel. Er worden middelen ingezet op de acute symptomen en daarnaast zal in de behandeling worden ingegaan op de aanleiding of oorzaak van de huidklacht, zoals bijvoorbeeld een familiare aanleg. Afhankelijk van de duur en heftigheid van de klachten kan de homeopathische behandeling snel verbetering geven. Homeopathie is geschikt voor elke leeftijd en kan op elk moment worden ingezet. 

Ook andere klachten die zich uiten op de huid zoals blauwe plekken, reacties op insectenbeten of overmatig transpireren zijn homeopathisch te behandelen.

Leave a Reply