Klassieke homeopathie in de herfst-en wintermaanden

Als de herfst zijn intrede doet en de tijd verspringt van zomer- naar wintertijd kunnen we ons minder fit en sprankelend voelen. Door het gebrek aan zonlicht ligt de winterblues op de loer, voelen we ons sneller vermoeid en hebben we meer last van onze gewrichten en spieren. Ook zijn we vatbaarder voor hoest, verkoudheid of een griepvirus. De bevattelijkheid voor griep wordt in hoge mate bepaald door onze weerstand. Om deze op peil te houden is een gezonde voeding, elke dag veel vitamine C, voldoende rust en beweging in de buitenlucht heel belangrijk. Daarnaast is een goede balans tussen in- en ontspanning van groot belang. Een stevige basis en voldoende weerstand is dus cruciaal. Klassieke homeopathie werkt weerstand verhogend en de middelen worden voorgeschreven om de algehele gesteldheid van de patiënt te verbeteren zodat de weerbaarheid tegen een eventuele griepepidemie wordt verbeterd. 

Het is een natuurlijke effectieve geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert en begeleidt. Het kent geen bijwerkingen en kan daardoor ook goed ingezet worden bij kinderen en ouderen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd hoe homeopathie werkt bij klachten die in deze periode voorkomen zoals oor –en keelpijn, verkoudheidsklachten, hoest, wintertenen etc. En is er aandacht voor mentaal/emotionele klachten zoals de gevoeligheid voor een winterdepressie of vermoeidheid. Naast de uitgebreide informatie is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Inschrijven

Je wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de informatie avonden van 19.30-21.00 uur in Gezondheidscentrum Eibergen of op de geplande locatie. Toegang is gratis, aanmelden wel noodzakelijk. Vermeld in het contactformulier om welke informatieavond het gaat en je ontvangt een bevestiging van je deelname per mail.