Opgroeien met natuurvoeding

Een auto rijdt niet zonder de juiste benzine en een plant groeit niet zonder water en vruchtbare grond. De juiste voedingsstoffen zijn nodig om te groeien, te ontwikkelen en te bewegen. En dus is juist voor kinderen goede (volwaardige) voeding nodig om op te groeien. Het begint eigenlijk al in de zwangerschap waarin de voeding van de moeder al een belangrijke rol speelt op de groei en ontwikkeling van de baby. En vervolgens na de geboorte kies je, daar waar mogelijk, natuurlijk voor borstvoeding want hierin zitten de alle voedingsstoffen in die je kindje op dat moment nodig heeft. En hoe dan verder? Want er komt een moment dat je met vast voedsel begint en er komt ook een moment dat je kindje bepaalde dingen niet wil eten of dat er voedingsstoffen zijn die slecht verdragen worden. Hoe ga je om met kinderfeestjes waar snoep en chips hoogtij vieren? En wat geef je ze mee in hun lunchboxjes?  Elke leeftijd kent zo zijn lastige momenten op het gebied van voeding.

Tijdens de informatieavond zal ik ingaan op de voordelen van natuurvoeding voor (jonge) kinderen in ontwikkeling.  En aan de hand van praktische tips en adviezen komen diverse thuis/school situaties aan bod waar vaak eenvoudige alternatieven voor handen zijn. Wil je deelnemen aan een informatieavond, meld je dan aan via de site en vermeld tevens over welke leeftijdsgroep je graag wat meer informatie zou willen hebben. Naast de uitgebreide informatie is er voldoende tijd ingepland voor het stellen van vragen.Inschrijven

Je wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de informatie avonden van 19.30-21.00 uur in Gezondheidscentrum Eibergen of op de geplande locatie. Toegang is gratis, aanmelden wel noodzakelijk. Vermeld in het contactformulier om welke informatieavond het gaat en je ontvangt een bevestiging van je deelname per mail.