Lees hier de verhalen en ervaringen van mensen die behandeld zijn bij Homeopathie Berkelland.

In mijn praktijk ontmoet ik verschillende mensen van jong tot oud met unieke verhalen en uiteenlopende klachten. Op deze pagina vind je een aantal van deze verhalen zodat je een beeld krijgt van de diverse klachten die ik heb behandeld.

Vanwege privacy redenen worden er geen of fictieve namen genoemd en zijn de personen in de foto’s niet de behandelde klanten.

Jongetje van 10

Boze buien

Als hij thuis komt van school of een middagje spelen bij een vriendje, is alles hem teveel en kan hij zomaar een boze bui hebben. Het lijkt alsof hij ontploft en zelfs zijn zusje van 6 moet het dan ontgelden. Hij is heel boos en moet vaak na die tijd ontzettend huilen. Hij kan zelf niet goed uitleggen waarom hij opeens boos wordt. Slapen gaat de laatste tijd ook moeilijker en hij heeft zelfs al twee keer weer in zijn bed geplast. Dat vindt hij heel erg vervelend.

Lees verder
Vrouw van 30 jaar

Maagzuur
klachten

Een jonge vrouw van begin 30 komt in de praktijk. Ze heeft al een jaar last van maagzuurklachten. Ze heeft haar voeding al aangepast want ze heeft het gevoel dat ze niet alleen last heeft van pittige gerechten, koolzuurhoudende dranken of koffie maar dat er steeds meer voedingswaren bij komen die ze niet goed kan verdragen. Overdag ervaart ze klachten maar ook ’s nachts wordt ze er wakker van en dat geeft een verstoorde nachtrust waardoor ze de laatste tijd ook erg vermoeid is.

Lees verder
Meisje van 13 jaar

Faalangst

Ze zit in het eerste jaar op de Middelbare school. Ze heeft een aantal leuke vriendinnen, ze hebben samen veel lol en ze kon, tot voor kort, goed meekomen in de klas. Maar sinds een maand lukt het leren niet meer zo goed, ze kan zich slecht concentreren en tijdens een proefwerk Engels kreeg ze een black-out (terwijl ze er heel goed voor geleerd had).

Lees verder
Vrouw van 28

Verdriet en zorgen
rondom de zwangerschap

Ze waren allebei zwanger. Saskia en Anne twee vriendinnen, die elkaar al heel lang kenden. Ze zagen het al helemaal voor zich; dat hun kinderen samen zouden spelen terwijl zij aan de thee zaten of dat ze elkaar zouden helpen met oppassen als het nodig was. Het was toch heerlijk om deze leuke en bijzondere tijd met elkaar te delen. Saskia was iets eerder uitgerekend en eigenlijk ging het heel erg goed totdat ze plotseling in de 11e week bloedingen kreeg en de zwangerschap werd afgebroken.

lees verder
Man van 72 jaar

Chronische diarree

Sinds het najaar heeft meneer chronische diarree. In oktober was hij grieperig en had hij last van een vervelende hoest. Omdat hij in het verleden een keer een longontsteking had gehad kreeg hij een AB kuur voorgeschreven en sindsdien heeft hij last van zijn darmen. Vaak begint het met lichte krampen in zijn onderbuik die steeds pijnlijker worden. De ontlasting is dun en voelt branderig aan. Bij onverwachte fysieke inspanningen of tijdens het wandelen met zijn hondje gebeurt het regelmatig dat hij plotseling last krijgt en kan hij zijn ontlasting niet goed ophouden.

Lees verder
Vrouw van 31 jaar

Terugkerende blaasontsteking tijdens de zwangerschap

Een zwangere vrouw komt in de praktijk. Ze is 24 weken zwanger van haar tweede kindje. De laatste tijd heeft ze steeds vaker last van pijn bij het plassen, moet ze vaak naar de wc en is ze erg moe. Ze is niet bekend met deze klachten en heeft nooit eerder blaasontsteking gehad. Inmiddels heeft ze een kuur gehad maar dat heeft niet voldoende gewerkt want na een paar dagen nadat de kuur was afgelopen, kwamen de klachten weer terug. Omdat ze niet nog een kuur wil hebben is ze gaan kijken naar alternatieven om haar klachten te herstellen.

Lees verder
Eindexamenkandidaat van 18 jaar

Hoofdpijn
klachten

Hij heeft de laatste tijd vaak last van hoofdpijn en een verkrampte nek en schouders . En dat is lastig want hij zit in zijn VWO examenjaar en moet de komende periode veel studeren. Hij staat er op zich goed voor en zijn mentor is er van overtuigd dat hij het gaat halen. Dat is allemaal wel mooi en prachtig maar hij heeft er af en toe een hard hoofd in. En dan gaat het slapen vervolgens ook niet zo goed en begint hij in de ochtend vaak al met hoofdpijn.

Lees verder
Man van 35

Ik wil mijn vrouw helpen tijdens de bevalling

Al op jonge leeftijd was hij bekend met homeopathie want zijn ouders waren vooral van de natuurlijke geneeswijzen. Bij een valpartij, een griep of verkoudheid werden natuurlijke en in de meeste gevallen homeopathische middelen ingezet om de klacht of een ziekte te ondersteunen. Hij meldde zich, vanuit zijn achtergrond en eigen interesse daarom aan voor de Eerste Hulp cursus met Homeopathie in de buurt. Hij was de enige man in het gezelschap maar dat kon de pret niet drukken. Hij was blij met de uitleg en de middelen die hij na de cursus tot zijn beschikking had.

Lees verder
Jonge vrouw van 32

Zwangerschap blijft uit

In haar werk heeft ze dagelijks te maken met zwangerschap en bevallingen. Het is daarom des te moeilijker om te accepteren dat haar zwangerschap uitblijft. Zij en haar partner hebben al diverse onderzoeken gehad en er zijn geen medische redenen waarom ze niet zwanger zouden kunnen worden. Na een tip van een collega van haar partner komen ze bij mij terecht om een homeopathische behandeling te starten. Tijdens het eerste consult vertelt ze dat ze vaak heel verdrietig en teleurgesteld is over de hele situatie.

Lees verder
Jongetje van 3 jaar

Eczeemklachten

Sinds de zomer heeft hij last van eczeem. Met name op de benen en de rug heeft hij rode blaasjes die enorm jeuken. Moeder heeft van de huisarts een zalf gekregen . Deze helpt direct maar als de zalf niet meer wordt gesmeerd komt het eczeem direct weer terug. Naast het feit dat het eczeem er niet prettig uitziet heeft hij veel last van de jeuk . Hij krabt er telkens aan en dat geeft kleine wondjes die gaan ontsteken.

Lees verder
Vrouw van 60 jaar

Longklachten en slecht herstel na griep

Een vrouw van middelbare leeftijd komt met longklachten in de praktijk. Voor haar benauwdheid gebruikt ze al jaren medicatie. Sinds een griepje in de winter is ze niet meer de oude. Ze heeft weinig energie, is vermoeid en is kouwelijk. Naast haar longklachten heeft ze ook af en toe last van haar knieën met name als ze lange wandelingen maakt en heeft ze een zeer gevoelige huid.

Lees verder