Homeopathie Berkelland viert 10 jarig bestaan

Op 4 januari 2013 opende ik mijn eigen praktijk voor homeopathie in Eibergen. Wat was ik trots dat ik mijn 5 jarige opleiding in Almelo had afgerond en dat ik aan de slag kon gaan als professioneel homeopaat. Ik kreeg de  mogelijkheid om in het gebouw van Fysio Eibergen aan de Nieuwstraat, parttime een ruimte te huren. Na een jaar verhuisde ik naar Gezondheidscentrum Eibergen aan de JW Hagemanstraat , waar ik aan de slag kon gaan binnen mijn eigen  gezellige praktijkruimte. De afgelopen jaren zijn mijn werkzaamheden uitgegroeid tot een fulltime baan en ben ik nog elke dag dankbaar dat ik dit mooie beroep mag uitoefenen en dat ik zoveel mensen al heb mogen helpen middels een homeopathische behandeling. Het is erg interessant om dagelijks bezig te zijn met diverse acute en chronische klachten waar mensen homeopathische hulp bij vragen. Daarbij is mijn patiënten kring heel divers (zwangere vrouwen, baby’s, kleuters, pubers tot aan jonge volwassenen en mannen en vrouwen in verschillende leeftijdsgroepen) en is geen enkele dag hetzelfde. Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ik krijg van mijn patiënten en hoop dat ik mijn vak nog heel veel jaren mag en kan blijven doen.

Désirée Somsen – Appeldoorn

Wat is homeopathie? 

Homeopathie is een holistische geneeswijze waarbij het zelf genezend vermogen van de mens op een natuurlijke manier wordt ondersteund en gestimuleerd. Ons lichaam zit prachtig in elkaar en heeft van nature de mogelijkheid om ziekmakende prikkels op fysiek en ook mentaal/emotioneel niveau, te weren of van te herstellen. Het zelf genezend vermogen van de natuur oftewel de “medicatrix naturae” is gebaseerd op een fundamentele natuurwet, de derde wet van Newton. Deze natuurwet luidt: op iedere actie uitgeoefend op een levend organisme roept een reactie op tegengesteld in de richting en even groot in kracht. Van de werking van deze natuurwet , die altijd en overal werkzaam is in ons afweersysteem, wordt in de homeopathie gebruik gemaakt. De homeopathische middelen ondersteunen dus het zelf genezend vermogen om weer in 100% balans te komen en daarmee klachten te verbeteren en/of te herstellen. Homeopathie is een milde, effectieve en duurzame geneeswijze die op elke leeftijd kan worden ingezet

Homeopathie Berkelland viert 10 jarig bestaan

Homeopathie Berkelland vindt het belangrijk dat iedereen zelf zijn eigen keuzes mag maken ten aanzien van o.a. geaardheid, religie en gezondheid, met respect voor mens, dier en natuur. Daarom is deze praktijk aangesloten bij Keuze Vrij bij Mij

Leave a Reply