Je kindje huilt als hij in bed ligt en grijpt telkens naar zijn oor. Hij is al langere tijd verkouden en niet lekker te pas. Grote kans dat hij last heeft van oorpijn of misschien zelfs wel van een oorontsteking. 

Oorpijn is erg vervelend en kan in één oor maar ook in allebei de oren tegelijk voorkomen. Het is een kwaal die vaker bij kinderen dan bij volwassenen voorkomt. Je kindje kan erg veel last hebben en kan zich er behoorlijk ziek door voelen. Bij kinderen onder de 5 jaar wordt het meestal veroorzaakt door een middenoorontsteking.  De ontsteking begint vaak met een verkoudheid. Door het opzwellen van de slijmvliezen komt er druk te staan op de buis van Eustachius. Deze buis is de verbinding tussen het oor en de neus- en keelholte en deze is bij kinderen korter en soepeler dan bij volwassen, waardoor infecties makkelijk van de neus en keel naar de oren kunnen gaan.

Bij baby’s is het soms moeilijk te merken dat er sprake is van een oorontsteking. Ze kunnen immers nog niet praten en aangeven wat er aan de hand is. Baby’s zijn vaak prikkelbaar en huilerig bij een verkoudheid en als je kindje ook nog eens hard begint te huilen wanneer hij of zij neergelegd wordt en pijn lijkt te hebben tijdens het drinken, dan kan er sprake zijn van oorontsteking. Ook als je baby uit het niets begint te huilen of plotseling heel driftig wordt kan dit een teken van oorpijn zijn. Peuters met middenoorontstekingen zijn vaak hangerig en huilerig. Hebben geen energie en vaak ook geen eetlust. Zij kunnen s nachts wakker worden met hoge koorts en stekende oorpijnklachten. Soms breekt de oorontsteking ineens door en komt er gelig vocht uit het oor (ook wel loopoor genoemd). De druk is er dan af en de pijn is vaak een stuk minder. Normaalgesproken zal een kind zich in de dagen daarna zich steeds beter voelen en er geen last meer van hebben. Maar in sommige gevallen zie je dat na een paar weken de klachten opnieuw de kop opsteken en je kind opnieuw verkouden wordt met oorpijn.

De homeopathie gebruikt acute middelen om de oorpijn en ontsteking direct aan te pakken. Hierdoor wordt het lichaam ondersteunt om een betere weerstand op te bouwen en de ontsteking zelf te overwinnen. Vaak herkennen ouders de oorpijnklachten omdat ze zelf als kind hier ook vaak last van hadden. Er is dan sprake van een familiaire gevoeligheid die ook moet worden aangepakt. In de behandeling wordt gekeken welke passende middelen hiervoor nodig zijn. Als je kindje vervolgens opnieuw in aanraking komt met een verkoudheidsvirus dan zal hij of zij beter in staat zijn om dit duurzamer en sneller te overwinnen.

Homeopathische middelen kennen geen bijwerkingen en kunnen op ieder moment en op elke leeftijd worden ingezet.

Wist je dat ruim 80% van de Nederlanders wel eens last heeft van oorklachten? Veel gehoorde klachten en symptomen zijn: oorpijn, overmatig oorsmeer, suizend of verstopt gevoel in het oor, jeuk en irritatie.  Een verkoudheid kan de aanleiding zijn maar je kunt ook denken aan lawaai, aandoeningen in de mond (kaak, gebit) , irritaties door wattenstokjes, oortelefoontjes of hoortoestellen, het verschil in luchtdruk tijdens het vliegen en verzorgingsproducten zoals shampoo of haarlak. Herken je deze klachten? Neem dan gerust contact op om te vragen wat homeopathie voor je kan betekenen.

Homeopathie bij oorpijnklachten

Ook andere klachten als gevolg van een verkoudheidsvirus zoals hoesten, keelpijn, holteontstekingen, hoofdpijn, koorts en/of griep kunnen met homeopathie snel en effectief worden hersteld.

Leave a Reply