Een verkrampte nek en schouders, pijn in de onderrug of stijfheid in handen en knieën. Plotselinge weersveranderingen en temperatuurverschillen kunnen in deze tijd van het jaar meer klachten geven. 

Het einde van de warme zomer nadert. Het wordt ’s avonds weer sneller donker en we gaan weer richting een koud en vochtig klimaat.  Mensen met gewrichtsproblemen en reuma krijgen alsof bijna voorspelbaar, veel last in deze periode. Een verkrampte nek en schouders, pijnlijke stijfheid in knieën, handen en polsen, worden door het vochtige weer vaak erger en zorgen ervoor dat de patiënt de hele dag last heeft van een zeurend en vermoeid gevoel in het hele lichaam. 

Een klacht staat in de meeste gevallen niet op zichzelf maar wordt vaak getriggerd vanuit een bepaalde familiaire gevoeligheid. Gewrichtsklachten zijn in veel gevallen al bekend bij ouders of zelfs grootouders. Zo had opa vaak al last van zijn rug, kon oma moeilijk uit de stoel komen, kreeg vader in de herfst meer last van zijn knieën of had moeder altijd pijnlijke handen als ze buiten aan het werk was geweest.

De homeopathie kent een aantal acute middelen die heel passend zijn bij klachten zoals een ischias, pijnlijke stijfheid , jicht, spierpijn, zenuwontsteking, rugproblemen en andere reumatische aandoeningen. Al vrij snel na de inzet van de middelen kan de patiënt zich beter bewegen; is traplopen minder pijnlijk, een wandeling vol te houden en stap je ’s morgens makkelijker uit bed.

Een homeopathische behandeling zet niet alleen in op deze acute klachten maar pakt ook de gevoeligheid aan vanuit de familiaire lijn. De kraan van de erfelijke belasting wordt als het ware dichtgedraaid waardoor de klachten zich niet verder ontwikkelen en de verbetering makkelijker kan doorzetten.

  

Ook andere klachten als gevolg van weersveranderingen zoals darmklachten, hoofdpijn, verkoudheid, huidklachten of de herfst blues kunnen met homeopathie duurzaam en effectief worden behandeld.  Neem gerust contact op als je hierover meer informatie wil hebben. 

Homeopathie bij gewrichtsklachten

Leave a Reply