De dagen worden langer en de zon laat zich steeds vaker zien. Langs de weg, in tuinen en parken zie je dat de natuur zich aan het voorbereiden is op de lente. Heerlijk genieten! Máár helaas voor steeds meer mensen breekt er dan ook een lastige tijd aan; namelijk die van de hooikoorts.

De meeste bomen hebben nu nog geen bloesem maar dat verandert snel als de temperatuur stijgt. In korte tijd komen knoppen uit en verspreiden pollen zich door de lucht. Het stuifmeel veroorzaakt bij steeds meer mensen een allergische reactie en doet ogen tranen, kelen kriebelen en neuzen niezen. Hooikoortsklachten zijn met homeopathische middelen goed te behandelen. Niet alleen worden acute klachten tot rust gebracht maar wordt ook de oorzaak van de gevoeligheid voor de allergie aangepakt zodat in de toekomst klachten niet of minder snel terugkomen. Homeopathie is ook goed in te zetten bij andere allergieklachten zoals voor dieren, voeding, huisstofmijt of smaak-en kleurstoffen.

TIP. Eet dagelijks een theelepeltje honing uit je eigen regio.

In deze honing zit namelijk een kleine hoeveelheid pollen (stuifmeel) waar mensen met hooikoorts allergisch op reageren. Door honing uit je eigen regio te eten heb je grote kans dat de bijen die deze honing hebben gemaakt in aanraking zijn gekomen met de pollen waar jij last van hebt. Je eigen immuunsysteem wordt op deze manier geprikkeld om weerstand op te bouwen.

Hooikoorts- en allergieklachten.

Nog andere vragen over hoe homeopathie jou kan helpen bij je hooikoorts? Of wil je een afspraak maken? Dan kan je altijd contact met mij opnemen!

Leave a Reply