headerphoto

Recepten

 

Boerenkoolpesto op z'n Italiaans
Ingrediënten: 100 gram boerenkool, 80 gram cashewnoten, 1 teentje knoflook, 1/2 dl olijfolie, sap van een 1/2 citroen, peper en zout, 2 takjes platte peterselie

Was de boerenkool grondig, slinger droog en pureer zeer fijn in de keukenmachine, Rooster de cashewnoten lichtbruin, Schil de knoflook en leg deze 3 minuten in 2-3 eetl heet water. Hak de cashewnoten fijn in de keukenmachine, voeg de boerenkool, knoflok, olijfolie,citroensap, peper en zout toe. Garneer de pesto met de peterselie
Bron: Groene kookacademie

 

Tosti met avocado, geitenkaas en tomaat
Ingrediënten: (spelt) brood, halve avocado, plakjes zachte geitenkaas, rucola, gesneden kaas, peper en zout

Smeer de zachte geitenkaas op de (spelt)boterhammen en beleg deze vervolgens met de gesneden avocado, plakjes tomaat en rucola. Voor de smaak kun je peper en zout toevoegen maar dat hoeft niet persé. Ook lekker is om een beetje pesto te gebruiken voor de smaak.  Gril de boterhammen in het tosti ijzer totdat deze lekker bruin is. Ook lekker om koud te eten in bijv. je lunchbox
Bron: Eigen recept

 

Eigengemaakte Hummus
Ingrediënten: 1 pot kikkererwten, 3 teentjes knoflook, 1 citroen, tahin, gemalen komijn, cayennepeper.

Neem 1 pot kikkererwten en laat die uitlekken, maar bewaar wat van het vocht. Doe de kikkererwten met 3 gepelde teentjes knoflook, 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels tahin en wat gemalen komijn en cayennepeper in de keukenmachine. Meng alles tot een gladde crème en voeg eventueel wat van het vocht toe om de hummus mooi smeuiig te maken. Breng de hummus op smaak met peper en zout en garneer 'm met verse peterselie. Heerlijk op de boterham met wat sla en rauwkost als lunch.
Bron: Puur Gezond

 

Vegan choco mousse
Ingrediënten: 150 g pure chocolade (eventueel met een smaakje), 300 g silken tofu, uitgelekt, 25 g dadelsiroop, 5 g cacaopoeder

Smelt de chocolade au bain marie. Pureer de silken tofu in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mousse. Voeg de dadensiroop en cacaopoeder toe. Mix de gesmolten chocolade door de tofumousse en verdeel over bakjes. Laat nog 30 minuten opstijven in de koeling.
Bron: Koken met Kennis

 

Basis groentenbouillon
Ingrediënten: 1 ltr water, 4 cm kombu, 1 shitaké (gedroogd), 1 dadel, 2 blaadjes laurier, 1 stukje foelie, 1 ui, een stuk wortel, een stuk prei, een stuk knolselderij* (bleekselderij of bladselderij kan ook)

Doe alles in een pan. De groenten grof gesneden en met schil en al, wel even wassen dus.
De schillen zorgen ook voor smaak, kleur en voedingswaarde (mineralen).
Kook dit 20 min tot Max 30 min. Langer koken zorgt voor bitterheid.
Zeef de bouillon en bewaar koel of gebruik direct.
Breng zonodig op smaak met zout, miso of tamari.
Bron: Groene Kookacademie